tirsdag, maj 11, 2021

Mere testning og mere genåbning.

 

Billedet af det store bøgetræ i Lunden er fra i går. Det eneste, der var helt sprunget ud. Lunden er et grønt rekreativt parkområde, men der er også et forsamlingshus (for nu at bruge et gammelt udtryk) Det fungerer som testcenter for tiden. Jeg har haft vagt på Silkeborg Bad i dag og havde brug en en negativ test. Jeg stiller mig i kø med en lille uro i maven. Jeg er ikke syg, har ingen symptomer, men jeg har hørt om falsk positive test. Det ville bare gribe ind i mine egne planer og andres, for så er man nødt til at isolere sig, indtil svaret på pcr-testen kommer. Den var selvfølgelig og heldigvis negativ. Jeg kigger på de unge podere, der ser ud, som om de kommer lige fra niende klasse. De gør det godt, de skal være over 18, og snart kommer der hjemmetests. Så mere indviklet er det ikke at pode. Jeg var i kø en halv time. Første gang så lang tid. Men med den udvidede åbning kræves der test for at få adgang til forskellige steder. Jeg lagde mærke til, at der ingen gamle var i køen. Da jeg sagde det til min poder, mente han, det er fordi de (vi) er vaccinerede og har coronapas. Om en uge får jeg mit, og alting behøver ikke at blive planlagt i forhold til test.

Der er ro i og omkring skadereden nu efter flere dage med stor travlhed.
Jeg gætter på, fru Skade har lagt æg og ligger og ruger.
Der må være en hr. Skade, der bringer mad? Eller kan en rugende fugle mon forlade reden? Eftersom det kun er om morgenen, jeg sidder der ved køkkenvinduet, så kan den store servering sagtens finde sted, uden jeg ser det.






Johanne overnattede her i lørdags.
Det nød bamsedyrene godt af. De fik serveret frugt og årets første rabarbersaft.















På vejen, der går forbi Silkeborg Bad, har en kunstner skabt nogle blomster, der står i vejsiden og pynter.
Nok er den da flot.
Men jeg synes den ægte, fra min have , er lige så flot. Hvis ikke flottere.






4 kommentarer:

  1. Det var vel nok godt, at din test var negativ. Man kan godt blive lidt nervøs, når man læser, at vaccinerede får corona.
    Det bliver dejligt, når du får dit coronapas.
    Hvor er det hyggeligt, at Johanne overnattede hos dig i lørdags.

    SvarSlet
    Svar
    1. Madame, hvis en vaccineret borger får covid, mon det så ikke er en meget mild udgave? Ja, det bliver dejligt at få passet :-)
      Det er hyggeligt, når Johanne overnatter.

      Slet
  2. Jeg har endnu ikke forstået - eller fået forklaret - hvordan en selvtest kan virke som dokumentation. Man kan jo ikke bevise noget ved at vise testresultatet på telefonen, på samme måde som når man bliver testet 'officielt'.
    Falske positive er irriterende, men se på den lyse side: Det ville da have været værre, hvis der var falske negative :-)
    At få barnebarnsbesøg er altid dejligt!

    SvarSlet
  3. Ellen, jeg har heller ikke forstået, hvordan selvtest kan dokumenteres? Systemet er ikke færdigudviklet endnu. Vi bliver nok klogere, hvis og når det skal tages i brug.
    Ja, der en en positiv side ved falsk positive test. Men der er meget, der skal aflyses i det døgn, der går inden svaret på pcr testen foreligger. Min datters kollega har lige været igennem det. Arbejde, ægtefælle, skolebørn - mange kontakter, der skal aflyse deres gøremål. Men så var det jo godt, det var falsk alarm.

    SvarSlet