tirsdag, december 29, 2009

Grand cru.

Grand cru marcipan må da være fint tænkte jeg, som jeg stod der ved hylden i Kvickly. Der var ikke andre muligheder, så grand cru'en kom med hjem.
Vi medbringer kransekage til nytårsaften hos Henriks datter. Jeg havde tænkt, den skulle være hjemmelavet, og jeg har også fundet en opskrift, der lyder enkel.
Men jeg havde ikke lige forestillet mig, der var så meget struktur i marcipanmassen. Der er ristede mandelsplitter. Jeg kan godt lide, når der noget at tygge i, men det er der andre, der ikke kan.
Nu er marcipanmassen blandet med en æggehvide og noget flormelis og skal hvile i køleskabet til i morgen. Så vil det vise sig, når den er bagt, om den tilfredsstiller kræsne ganer.

Det har sneet i dag, men tøvejret betød, at de store snefnug endte som dråber. Det glimtede fint i solskinnet, men det var svært at fange med et kamera.


4 kommentarer:

 1. Det lyder som en dejlig jul og hjemmelavet kransekage lyder lækkert også i den rustikke ende :-)

  SvarSlet
 2. Grand cru marcipan, det må da være ekstra lækkert.
  Egentlig skulle jeg også have bagt kransekage i dag (alt er parat til start på køkkenbordet), men nu ser jeg, at du lader dejen hvile til i morgen, det tror jeg også jeg vil prøve denne gang. Hollænderne skal altså have lidt dansk på årets sidste aften og de plejer at være meget fornøjede med en omgang kransekage ☺

  SvarSlet
 3. Uhmmm... kransekage! Jeg MAA proeve at lave det, hmmm... maaske ikke, for jeg risikerer jo det smager godt og det er nok ikke just slankemad? God fornoejelse og godt nytaar.

  SvarSlet
 4. Lene, det har været en dejlig jul, og kransekagen bliver nok lidt rustik.

  Annette, lige når du har blandet marcipanmassen med flormelis og æggehvide er den meget klistret. Da den kom kold ud af køleskabet i dag, var den meget let at arbejde med. God fornøjelse med din kransekage.

  Tina, det må du prøve. Det er ikke så svært. Godt nytår til dig også.

  SvarSlet