søndag, december 13, 2009

Et minijuletræ

Jeg tror, jeg har det mindste juletræ på min terasse og lyskæden med de 40 lys skaber lige præcis den hyggelige stemning, jeg kan sidde indenfor i mit læsehjørne og nyde i skumringen.
Der har været så meget på tapetet i den sidste tid. Jeg trængte til at være hjemme en hel weekend. Ældste og hendes kæreste var her fredag aften til lakselasagne. Det er første gang, jeg har lavet den ret, men ikke sidste.
Fremgangsmåden er ca sådan:
500g frossen spinat tøes op med lidt smør og mælk i en gryde,
smages til med salt, peber og reven muskatnød.
7oog fersk laks lægges lagvis med friske lasagneplader, spinatblandingen og morneysauce. Øverst drysses med reven ost og smørklatter lægges på.
Bages i ovnen i 40 min ved 180gr.
Salaten bestod af fint snittet hvidkål, revet gulerod og æble, pyntet med appelsin i små stykker og fint skåret daddel. Dressing af citron og olie m. salt, sukker og peber.
Jeg har kogt en høne og pillet al kød af til juledags tarteletter. Nu ligger det i fryseren, og jeg kan slette en ting fra min to do liste.
Henrik har været her lørdag og smagt blommelikøren til. Den er god til dessert og kage. Vi skal bare huske, den er lavet på vodka og er 33%.
Yngste har været her i eftermiddag, og sådan er weekenden gået på den dejligste måde.

7 kommentarer:

 1. Indimellem skal man finde et pusterumm midt i december travlheden! Lasagnen lyder lækker - har aldrig tænkt på at bruge den sådan! Ja ikke noget med at drikke hele familien under bordet med den blommelikør he he KNUS

  SvarSlet
 2. Man skal nemlig glæde sig over de små ting her i livet - som f.eks. små grantræer med lys :-)

  Og besøg af begge børnene - det hører sikkert ikke med til de små ting, men hører nok nærmere ind under de store glæder, kunne jeg forestille mig.

  SvarSlet
 3. Det ser ud som du har haft en rigtig dejlig og afslappende weekend og sådanne skal der ind i mellem være en mulighed for at have, man kan jo ikke være "på" hele tiden.
  Lasagnen den ser lækker ud, opskriften er printet ud.

  SvarSlet
 4. Et lille træ kan sagtens give en stor glæde. En anden glæde er en dejlig læsekrog med udsigt, og det har du jo.
  Jeg har en lasagneopskrift, som minder utrolig meget om din. Laks og spinat passer rigtig fint sammen.

  SvarSlet
 5. Tian, nej det går ikke at drikke familen under bordet med blommelikør. :-)

  Ellen, de små ting giver store glæder (jo ældre man bliver, tror jeg det er sådan)
  At se sine børn i øjnene hører til de store glæder - uanset alder.

  Annette, jeg nyder meget sådan en weekend uden planer. Og lasagnene kan anbefales.

  SvarSlet
 6. Manna, jeg tænkte også på, om ikke set skulle være gønkål i stedet for spinat på denne her årstid. Jeg valgte alligevel spinaten, så var jeg sikker på de kunne lide den.
  Ja, det er dejligt med en læsekrog.

  SvarSlet
 7. Du har da vist haft en dejlig wekend.Den lakselasagne skal da vist prøvet.Man skal vist ikke have for mange glas likør til kagerne, hvis man skal ud at køre.

  SvarSlet