fredag, januar 01, 2010

Nytårsdag.

Heller ikke i år blev vi snydt for den traditionsrige nytårskoncert fra Wien, der bliver sendt på DR1 ved middagstid.
Det er så hyggeligt at vågne op og lade toner, mest fra Strauss-familien men også Offenbach og H.C Lumbyes Champagnegalop, strømme ud af fjernsynskassen. I år blev Wiener Philharmonikaen dirigeret af 85 årige Georges Pétre, og det gjorde han forbløffende godt.
Musikken blev ledsaget af dygtig kameraføring i det meget rigt udsmykkede Musikhus. Den italienske by San Remo havde skænket et overdådigt blomsterflor, der var smukt arrangeret i det store rum.
Vi blev taget med til Wiens førende konditori, hvor der blev tryllet med råvarer og fremstillet kager og konfekt af den mest delikate slags.
Endelig blev vi taget med til Wiens Kunsthistoriske Museum, hvor en gruppe balletdansere på yndefuld måde visualiserede musikken.
Et flot, flot program!
Speakeren sluttede af med denne her nytårshilsen, som godt kan tåle at blive gentaget:
"I ønskes et godt, sundt og succesfyldt nytår. Og glem så ikke kærligheden"

Det lige så traditionsrige program, der følger efter, er Nytårsskihop fra Garmisch-Partenkirchen. Jeg så kun lidt af det. Det er fuldstændig halsbrækkende imponerende så langt de kan hoppe/flyve.
Jeg har engang stået oppe ved Holmenkollen i Oslo. Det er nok til at give mig højdeskræk bare at stå og kigge ud over skibakken.
Og hvad svarer han så sin sprogperfektionistiske kone??
"skihop hedder vel skihop for f......."

3 kommentarer:

 1. Godt Nytår min kære Bente! Hvor lyder det til at I har haft en hyggelig nytårsaften og dag. Sikke en masse sjov og dejlig mad!Hvor lyder nytårskoncerten fantastisk - du er så god til at beskrive! KNUS

  SvarSlet
 2. Og hvor mange udtaler byen korrekt? Jeg mener jo at partenkirchen udtales som kirke på tysk, uden en s lyd, men reportere på P4 udtalte det med s, altså kirschen.
  Hvad mener du? :-)

  SvarSlet
 3. Godt nytår til dig også, Tina.Ja, vi havde en dejlig nytårsaften.

  Lene, herfra mener vi, det udtales så s kan høres. Men vi er ikke så fantastisk tysk-kyndige.
  ;-)

  SvarSlet