torsdag, januar 07, 2010

Scanningskoden ???

Jeg har brudt koden for, hvordan man scanner på min printer, tror jeg. Som ældste sagde "du skal bare blive ved med at prøve". Ja, ja........
Men det virker!
I min bedstemors album er der et billede af min mor og hendes søster. Med hendes håndskrift står der over billedet "Marie og Maren". De to piger er født i 1914 og 1918. Min mormor fødte 9 børn i løbet af 15 år. Det var ikke usædvanligt dengang.
Jeg undrer mig over, hvad det er for en trappe, de står på? Om fotografen kom rundt til folk? Hvorfor de fire ældre brødre ikke er med på billedet?
Ærgerligt der ikke er nogen at spørge. Billedet har været revet i stykker. Måske lærer jeg at reparere det på det billedredigeringskursus, jeg starter på i aften. Det er enkeltfag på HF.
Jeg har efterhånden været på et par kurser af den slags.
Måske siger det noget om min evne til at tilegne mig??
Eller noget om undervisernes evne til at give videre???
På forhånd er jeg lidt desillusioneret, hvis holdet er for stort - og hvis niveauet er meget forskelligt, så.....

PS. Det bliver et godt kursus (kunne jeg mærke første gang) med en rigtig lærer, der kan den pædagogiske del også. Jeg har tidligere gået på kursus hos dygtige it og fotofolk, men det kræver en pædagogoisk uddannelse at styre en flok på 12-15 mennesker, tror jeg.

11 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. Betty - tager altså hatten af for dig sådan som du har lyst til at lære nyt hele tiden og også det at du har din egen blog. Hmmm kunne ikke helt forestille mig at min mor gjorde de samme ting. Er det ikke dejligt når man kan scanne gamle fotos? Jeg har købt en rigtig god scanner og er igang med at lave backup af gamle fotos. Er sikker på at du nok skal få en masse ud af det kursus. KNUS

  SvarSlet
 3. Jo, det er spændende med de gamle fotos. Og det her kursus bliver godt. Det er en rigtig lærer - altså en pædagogisk uddannet, hvor de andre jeg har gået hos var it-folk, som var dygtige, men ikke pædagoger.

  SvarSlet
 4. Ps Tina, tak for din kompliment ;-)

  SvarSlet
 5. Jeg både tager hatten af og er fuld af beundring over alle din kurser, foredrag etc...., som du deltager i.
  Jeg har et par år overvejet at investere i en scanner. Endnu er det kun blevet ved tanken.
  Et dejligt gammelt foto af din mor og moster. Og så er du i samme båd som mig, og sidder og mangler svar på dine spørgmål om fotoet

  SvarSlet
 6. Jeg synes, det er en virkelig god idé, at du har meldt dig til sådan et kursus, Betty. Men du har jo helt ret i, at det ikke er alle, der kan lære fra sig.
  Jeg elsker jo gamle billeder og de historier, de fortæller - det er synd, at du ikke fik spurgt din mor i tide. Tænk at føde 9 børn på 15 år ... Det må have været utroligt hårdt, selv om børnene til en vis grad sikkert har opdraget hinanden.

  SvarSlet
 7. Betty, jeg tilslutter mig fuldt ud de øvrige kommentarer. Jeg synes det er flot, at du har lyst til at bruge energi på at tilegne dig ny viden. Hvor er det dejligt at læse om.
  Jeg har samme problem med gamle foto´s, der er ingen at spørge længere, desværre. Men jeg har på adskillige slægtsforskningssider set, at man der har vist gamle foto´s og spurgt, om der er nogle der kan hjælpe med oplysninger om sted/personer.
  Sidst, men ikke mindst har du ikke engang skrevet om "Bonderøven"? Jeg fandt ud af i går aftes, at jeg kan se DR1 via internettet og jeg har allerede slugt 2 af hans programmer. Hvor lever de 2 mennesker et vidunderligt liv.
  En rigtig god weekend til dig.

  SvarSlet
 8. Tak Manna, jeg beundrer jo dine kreative håndarbejder.
  Ja, vi sidder der og vil gerne spørge.


  Madame, jeg har indtryk af, at din far og dig ofte så på gamle billeder.
  Jeg er nok først blevet rigtig interesseret i de gamle billeder nu, hvor jeg selv er blevet gammel.
  Ja, det har været et meget anderledes liv med så mange børn.

  SvarSlet
 9. Annette, det må være spændende med slægstforskning. Der får du sikkert mange svar. Men måske sidder du med lige så mange spørgsmål?
  Ja, synes du ikke "Bonderøven" er en dejlig serie. Jeg er så imponeret over, han er så dygtig til både håndværk og dyrehold. Det var noget, han begyndte på allerede som barn. Jeg har læst et sted, at han får rigtig mange mail fra unge, der følger hans program og synes, han lever et fedt liv.

  SvarSlet
 10. Jeg er ligesom de øvrige virkeligt imponeret over din energi og nysgerrighed! Jeg synes, at det er dejligt, at du vil lære nyt - men også bruge det til at give fortiden videre til fremtiden ved at reparere og scanne de billeder, så dine døtre kan få dem.

  I dag virker det så selvfølgeligt, at alting ligger på nettet eller en server - men vi skal jo selv sørge for, at samle noget af det med os.

  SvarSlet
 11. Nille, energi er en dejlig ting, som også kan bruges op. Det skriver jeg ikke så meget om.
  Jeg tror, det er godt at kende sine rødder både historisk og personligt. Men det er først begyndt at interessere mig i de senere år

  SvarSlet