søndag, september 21, 2008

Tysk gudstjeneste


Jeg begynder altid med at finde et tv program, inden jeg går i gang med min halve time på gangbåndet. I dag var det ZDR der kom frem først. Og jeg kunne forstå, hvad der blev sagt!

Jeg bliver altid glædelig overrasket over, at mit passive ordforråd på tysk er så stort, og at jeg forstår så meget, som jeg gør. Menalså, det var en gudstjeneste der var igang. På meget moderne facon med rytmisk musik og indlæg fra forskellige mennesker kædet sammen med saxofon og "raindrops keep falling" og "yesterday". Budskabet var fællesskab, tilhørsforhold og mangel på samme mellem mennesker, men at det var at finde i Kristus.

Det er lidt pudsigt sådan at være i 2 forskellige verdener. Den moderne individualistiske dyrkende sin krop og samtidig "deltage" i den ældgamle gudstjeneste tradition.

Henrik mener, med sin ateistiske holdning, at det kan man ikke. Det er i hvert fald et emne til dril.....:-)

Måske er det, det postmoderne menneskes privilegium. Nu da autoriterne er faldet og religionerne er i krise, så man kan lige så godt blande det hele og få det gode liv, som jeg har, ud af det.

2 kommentarer:

  1. De steder hvor kirken prøver at forny sig med andre ting, studiekredse ,foredrag hvor man diskontere forskellige trosretninger og andre ting.
    Tro jeg også kan samle folk i kirkerne.

    SvarSlet
  2. Velkommen til min blog,Conny og tak for din kommentar

    SvarSlet