mandag, oktober 07, 2019

Demonstration, mad og maleplaner.

Vores lokale sygehus eller regionshospital, som det hedder nu, er blevet pålagt besparelser i flere millioner kroners klassen. Jeg har ikke så meget føling med, hvad der foregår, det er efterhånden 13 år siden, jeg takkede af der. Men det interesserer mig. Supersygehuse og regionshospitaler og hvordan opgavefordelingen er. Der er ingen tvivl om, at der skal et stort opland og mange patienter til, for at kirurger fx kan opretholde og forbedre deres operationsteknikker. Og sådan er det også med andre specialer. Derfor supersygehuse, hvor ekspertise kan udvikles.
Hvad der skal og kan diagnosticeres og behandles på regionshospitaler er hele tiden til debat.
Vi vil alle gerne nærhed. Vi vil også behandles af de bedste specialister, når vi er syge.
Sygehuset her er ikke lukningstruet. Men besparelseskravet er så stort, at en sengeafdeling måske skal lukkes og personale fyres.
Det er en meget utryg situation for de ansatte. Også fordi det ikke er første gang, der skæres en skive af salamien.
Og hvornår bliver så næste gang?
Jeg var med i dag for at støtte patienter og personale. Men jeg ved ikke, hvad der er bedst?
Vejret var perfekt kl 15.30, da turen gik fra sygehuset ned til Torvet. Jeg tror, der var flere hundrede mennesker. På Torvet var der flere talere. Jeg hørte kun borgmesteren, der var den første. (hans tale var så fremragende bygget op, så jeg stadig kan huske det meste) Han kigger meget i manuskriptet, så han har sikkert en god taleskriver :-)

Men jeg skulle hjem, for mandag er svømmedag for mine børnebørn, der sammen med forældrene kommer og spiser aftensmad hos mig. Sidste sæson svømmede de fra 17 til 18, og så skulle de skynde sig hjem og i seng, efter vi havde spist. I denne her sæson er det fra 16 til 17. Det giver mere ro. Jeg havde lavet kylling i karry i formiddags og forberedt salat, så der var kun ris, der skulle koges. Det var dejligt.
I morgen skal jeg prøve noget nyt:
Jeg skal finde ud af, hvad der sker, når jeg stiller mig foran et hvidt lærred med farver til rådighed :-)

Min veninde holder et lille kursus. Vi bliver fem på holdet. Fire timer i morgen og fire timer om 14 dage. Hun har undervist i mange år.
Jeg har ikke prøvet det før, men som Pippi Langstrømpe siger: Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg nok godt finde ud af.

Jeg har ingen ambitioner. Jeg skal bare lege. Men jeg tænker, at fire timer er lang tid ...
Det vil vise sig.
Men jeg tror ikke, det er noget, jeg viser frem.

8 kommentarer:

  1. Gode refleksioner om fremtiden for regionshospitaler og supersygehuse, for du rammer jo lige plet med bemærkningen om at vi alle vil nærhed og specialistviden, og de to er sjældent foreneligt.
    Jeg er aldrig vokset op med fysisk nærhed til mine bedsteforældre, men ikke desto mindre følte jeg mig nær til dem og knyttet til dem. det samme gjorde sig gældende for mine børn og mine forældre. Jeg kommer heller aldrig til at bo tæt på evt. børnebørn, men jeg nyder at læse om jeres hverdagstraditioner.

    SvarSlet
    Svar
    1. Lene, jeg tror, at kærlighed og samhørighed eksisterer over afstand. Det har du også erfaring for i din familie.
      Tak fordi du gider læse og kommentere mine børnebørnsrelationer. Før jeg fik børnebørn, syntes jeg, bedsteforældre snakkede lidt rigeligt om deres. Og hvor er jeg selv nu ... haha

      Slet
  2. Nedskæringer og besparelser på sygehuse spreder vandene. Jeg frygter for velfærden, når der nu igen bliver skåret/sparet, og bliver de supersygehuse så super, som det var planen? Jeg tænker på alt det Gøtrup v/Herning er blevet beskåret.
    Skønt med disse sammenkomster med børnebørnene ❤️💙
    God fornøjelse - måske finder du den nye Asger Jorn frem 😂

    SvarSlet
    Svar
    1. Karin, man kan godt frygte for velfærden, når der bliver beskåret så meget.
      Haha, der gemmer sig ingen ny Asger Jorn i mig :-)

      Slet
  3. Hvor lyder det spændende med din venindes kursus. Sådan noget kunne jeg også tænke mig at prøve.
    Sygehusenes besparelser er en gyser og minder mig om de mange fyringsrunder i DR. Og jeg tænker på milliarderne, der fossede ud af Skat.

    SvarSlet
    Svar
    1. Madame, du skulle prøve et malekursus.
      Det er ikke sjovt, når ens arbejdsplads fyrer medarbejdere, som du har været vidne til i DR. Ja, tænk hvad tårnhøje summer fra Skat kunne have været brugt til.

      Slet
  4. Jeg synes specialister er at foretrække fremfor nærhed, så gerne supersygehuse for mig, men jeg synes også, at der bliver skåret for meget i personalet på alle sygehusene. Man forlanger mere og mere arbejde udført med færre og færre til at udføre det, hvilket er aldeles uacceptabelt.
    God fornøjelse med kurset :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, der bliver sparet for meget på personalet på sygehuse og plejehjem.
      Tak for god fornøjelse med kurset - jeg faldt i pessimistens grøft ...

      Slet