onsdag, oktober 23, 2019

Det er flere dage siden ...

Der er flere dage siden, der var forpremiere på The Sound of Music i Musikhuset og omkring 700 mennesker indløste den gave som Silkeborg kommune gav de mange frivillige fra forskellige institutioner og kulturarrangører.
Jeg kan huske jeg så filmen The Sound of Music, da den kom frem i 1960erne. Den blev meget populær på grund af den dramatiske og romantiske handling sammen med den flotte musik. Edelweiss var en af de meget romantiske sange, som jeg syntes rigtig godt om. Jeg har ikke set filmen siden dengang, men jeg ved, at mange har som juletradition at se netop den film.
Jeg fulgtes med min genbo ned til Musikhuset fredag aften. Vi var enige om, at vi sagtens kunne nå det, hvis vi gik 20 min. før forestillingen startede kl 19.30. Det kunne vi også. Men vi havde bare ikke læst i programmet, at kl 18.30 ville der være tale af borgmesteren og et par andre. Jeg undrede mig over, at der ikke blev holdt (takke)tale i pausen. Den gik vi så glip af, men det vigtigste var også forestillingen.
Jeg ved ikke, om det er sådan i andre byer, men her er der i flere år blevet opført en semi-professionel musical hvert efterår. Det betyder, at langt de fleste optrædende er amatører og kun få er uddannede skuespillere og sangere. Jeg kendte dem ikke i forvejen, men det siger nok mere om mig end om dem. Signe Asmussen, uddannet sopran fra Musikkonservatoriet i København, var abedissen, og hun sang fantastisk godt. Katrine Nørgaard er uddannet fra Musicalakademiet i Fredericia. Hun var en meget yndig Maria og sang helt fortryllende. Peter Jorde, skuespiller fra Aarhus Teater 1987, var overbevisende i rollen som den strenge kaptajn
Trapp, der ender med at blive en kærlig, følsom mand og far. De syv børn og de mange andre medvirkende ved jeg ikke noget om, men tilsammen præsterede de en flot forestilling sammen med orkestret. Det var bevægende, og jeg blev meget rørt til sidst, da det lykkedes familien at slippe væk fra nazisterne.
Jeg synes, det er sådan en god ide, at lade lokale børn og voksne få mulighed for at træne sang og skuespil på højt niveau. Forestillingen spiller til 3. november.
Jyllands-Posten gav fire stjerner, og anmelderen på vores lokale avis gav seks.


2 kommentarer:

  1. Ja, sikke en god ide at lade lokale børn og voksne få mulighed for at træne sang og skuespil på højt niveau. Jeg så forestillingen i København for et par år siden og blev lige så grebet, som du blev.

    SvarSlet
  2. Madame, jeg kan godt forestille mig, det har været en fin forestilling i København.

    SvarSlet