søndag, oktober 27, 2019

Glimt fra ugen der gik

Da jeg for en uge siden var med på Skateparken, med min datter, Mattias og Alex, gik jeg en tur i området, da de var kørt hjem.
Der bliver skatet på toppen af motorvejs-tunnellen, og så er det jo nærliggende at kigge ned, hvor bilerne kommer ud af tunnellen.
Jeg synes, den røde farve er så flot. Den var meget udskældt til at begynde med.
Til højre ligger Silkeborg Højskole. De har fået motorvejen rigtig tæt på.

Jeg læste i avisen for nogle dage siden, at højskolen, der er landets eneste FDF-højskole, fejrer 50 års jubilæum i år.
Det er blevet markeret med et 100 m. højt monument. Et samtaletårn.
Jeg gik bag ved højskolen og ned over boldbanen for at se tårnet og evt. komme op i det.
Tårnet er bygget i egetræ og konstruktionen er en dobbelt spiral, hvor man fra to trapper kan gå opad. Jo tætterne man kommer toppen, jo nærmere kommer man hinanden. Øverst er der en lille bænk med en formidabel udsigt.
Symbolikken er, at man går én vej op, har en samtale og et møde med et andet menneske, der gør en klogere, hvorefter man vælger den anden vej ned. Kunstneren bag tårnet, der har fået navnet Vendepunktet, er Peter Callesen.
Der er udsigt til Gudenå, som er betydelig oversvømmet for tiden.
Tårnets placering er også en invitation til, at andre end skolens elever og lærere kan benytte det. Det ligger ved siden af Trækstien, hvor mange færdes løbende, gående eller på cykel.

Jeg kom forbi en mini-hønsegaard med fire høns. De tre koncentreret om at finde noget. Den fjerde ligner én, der holder vagt.

I mange år havde jeg en drøm om sådan en lille hønseflok. De er så hyggelige at kigge på, og det giver så god mening at lægge køkkenaffald ud til hønsene, som i bedste fald kvitterer med æg. Jeg fik aldrig arrangeret mig med høns, men jeg nyder altid at se dem.I tirsdags var jeg til maling for anden gang. Jeg ved, jeg skrev, jeg ikke ville lægge billeder af mit lærred op. Men jeg er bare så overrasket over, hvad man kan gøre med farver. Hvordan de kan blandes og blive så forskellige og anderledes.
Jeg ville som udgangspunkt bruge blå farver. Det var virkelig spændende. Jeg skal gøre noget andet og noget mere med det lærred. Jeg ved ikke hvad, men det er ikke 'færdigt'. Og det sjove er, at det hele kan males over og blive noget helt andet.

Ænderne sad og skuttede sig på badebroen, indtil vi kom og forstyrrede dem tirsdag morgen.
Jeg var hos Mattias i går. Han læste højt for mig. Jeg er selv så glad for at læse, så jeg synes, det er så fantastisk, når børnene knækker læsekoden.


I dag havde jeg planer om at ordne lidt i haven.
Tømme et par krukker og sådan noget, men det regnede. Ikke uafbrudt for sommetider kom der et solstrejf, men solen var ikke fremme længe, før det igen regnede. På et tidspunkt opdagede jeg en regnbue, der gav lidt kulør på den grå himmel.

Jeg har nydt, at dagen har været en time længere - især i formiddags. Men hvor blev det dog hurtigt mørkt i eftermiddags. Jeg tror, jeg snart vil have lysguirlanderne frem, og så vil jeg kalde det vinterlys og ikke julelys.
Der var fuld skrue på alt, hvad der havde med jul at gøre i Føtex i går. Det plejer da først at være i november, mener jeg?

Mon mændene og drengene vil iføre sig sådan en jakke til julefrokosten i år?Måske har jeg ikke lagt mærke til det tidligere år?

Sådan et stort udvalg i tøj med julemotiver?
Der var strømper og hjemmesko, bluser, sweatre og nederdele i farvestrålende mønstre.

Men der er længe til jul endnu.

4 kommentarer:

 1. Fint hittepåsomhed med Vendepunktet.
  Jeg vil så gerne have høns, men John vil ikke, så den ender nok der.
  Vi har altid kun mørketidslys oppe - ikke julelys :-)
  Jeg har købt julehyggesokker til børnebørnene - de kan ikke få deres sokker tykke og bløde nok, men jeg vil tro, at dem jeg har købt opfylder alle krav.

  SvarSlet
 2. Hvis John ikke vil have høns, så er det nok bedst, du skrinlægger dit ønske på det område :-)
  Mørketidslys er et godt udtryk. Hvor hyggeligt med tykke bløde julesokker til børnebørnene. De bliver sikkert glad efor dem.

  SvarSlet
 3. Sikke et dejligt billede, du har fået malet. Der er noget liv og bevægelse.
  Tak fordi du mindede om Samtaletårnet, der skal vi vist op snart :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dorte, jeg ser først din kommentar i dag. Tak for den. Jeg bliver helt genert over din ros til billedet :-)

   Slet