mandag, august 03, 2009

Om Victoria.

Victoria blommetræet står med tunge grene. Om 14 dage vil de lækre blommer nok være modne.
Jeg er i gang med et eksperiment. Når det kan lade sig gøre at lave pæresnaps ved at sætte en gren med en lille pære fast i en flaske (jeg har aldrig prøvet det, men set og smagt det) så kan det måske også lade sig gøre med en blomme? Det skal i hvert fald afprøves. Ikke fordi vi er de store snapsedrikkere, men bare for sjov.

Jeg tog en blommelarve på fersk gerning i gang med at mæske sig med blommens indre og forhindrede den i følge den cyklus, den er kodet til: at få jordforbindelse, når blommen engang falder ned, at bore sig ned i jorden og forpuppe sig vinteren over, for så at opstå som en blommehveps, der lægger æg i blommetræets blomster til foråret.
Der er mange blommer der angrebet. Det gælder om at få de nedfaldne samlet op, og sådan er der så mange haveglæder.

6 kommentarer:

 1. Ja, det er de særeste ting man kan få tiden til at gå med :-) Det med snapsen har jeg også altid drømt om at prøve :-) har også engang haft bundet en flaske om en pære, men den udviklede sig aldrig rigtig - altså pæren :-)

  Held og lykke med projektet.

  SvarSlet
 2. Jeg er spændt på, at se om dit eksperiment lykkes.

  SvarSlet
 3. Det er en spændende ting du har gang i der, jeg tror da nok det skal lykkes dig. Om ikke andet så ser det flot ud som det hænger der.

  Knus

  SvarSlet
 4. Altså det er da spändende! Jeg drikker overhovedet ikke noget, er ikke absolutist, men synes bare ikke at det smager mig. Men experimentet med blommen lyder som noget jeg kunde finde på at pröva, bare for sjov. Held og lykke.

  SvarSlet
 5. Tili, det var ærgerligt, det ikke lykkedes med pæren. Det er nok ikke så nemt, som det ser ud til.

  Conny, jeg er også spændt på, om det lykkes

  SvarSlet
 6. Pernille, det er nemlig det, at følge med i hvad der sker - og så ser det da også pænt ud med en lille blomme i en flaske :-)

  Samtal, tak. Det er spændende.

  SvarSlet