torsdag, august 20, 2009

Mere højskole.

Det var 3 meget forskellige mennesker, der skulle give os deres bud på, hvad Islam er for dem og deres liv. Jeg var mest spændt på imam Abdul Wahid Pedersen, fordi jeg synes ikke, han er så sympatisk i medierne. Han viste åbenbart godt, det var sådan, for han begyndte med en appel om, at vi ville give ham en chance og glemme, hvad vi havde hørt om ham.
Det blev en meget spændende beretning om, hvordan han var blevet muslim og senere imam. Han har skrevet en bog, der hedder "Islam På Jysk". På den måde får han noget solidt-noget begge ben på jorden-noget sindighed-noget ærligt, talt ind i det at være muslim. Ingen tvivl om, at Koranen var den ufejlbarlige rettesnor i hans liv, men nok ikke så firkantet. Sådan lidt jysk......Han var en dreven debattør, og kunne næsten umærkeligt glide af ved skarpe konfrontationer. Og han kunne iscenesætte sig selv.
Uanset hvad, så synes jeg, det er nødvendigt med dansk imamer og håber der kommer flere af dem. De mellemøstlige imamer, der bliver sendt herop, kan ikke være gode vejledere for folk der bor i én for dem ukendt kultur.
Imamen havde sin søster med. Hun deltog ikke i foredraget, men var i ivrig samtale både under middagen og i pausen.
De første blommer er blevet spist, og græsset blev også slået, da jeg kom hjem, selvom jeg var ved at smelte af varme.Der har været faretruende varmt udenfor her i aften, omkring 24gr. Nu falder der tunge regndråber. Næsten lidt tropisk for temperaturen er stadig 24-25gr.

2 kommentarer:

 1. Jeg er lidt imponeret over, så aktiv du er, og så meget du kommer rundt - også i overført betydning.

  Disse foredrag lyder som en god måde at komme over kulturkløfterne på - altså at høre sagen fra hestens egen mund, så at sige.
  Der skal være plads til os alle, men jeg må indrømme, at jeg har meget, meget svært ved at forstå og acceptere ekstremister og fundamendalister af enhver slags.
  Hver sin tro, men hvorfor kan man ikke bare tro i stilhed? Så var hele vores klode jo et fredeligt sted at være...
  Jeg ved godt, at jeg er frygtelig naiv :-)

  SvarSlet
 2. Ellen, det med at høre fra hestens egen mund gør tit, at jeg får en anden opfattelse af en sag eller et menneske, end hvis jeg hører fra medierne, som tit har deres egen dagsorden. Ekstremister og fundamentalister stiller nok ikke op og fortæller om sig selv. Men jeg synes, det er tankevækkende, så lidt vi hører til hinduer og buddister. De lever deres liv uden at forlange så meget hensyntagen, som muslimerne gør. De er selvfølgelig heller ikke så mange, men alligevel......

  SvarSlet