mandag, august 24, 2009

En guidet tur

Århus er Henriks by, og han bor i den skønne bydel Frederiksbjerg tæt på skov og strand og med de små, spændende forretninger i Bruunsgade og Jægergårdsgade lige udenfor døren. Så derfor har jeg ikke brug for at bevæge mig længere ind i byen. I dag gjorde jeg dog en undtagelse, idet jeg gik med på en guidet tur, der handlede om Århus indenfor volden i vikingetiden.
Vi var kun en lille gruppe - 3 århusianere og 3 udenbys. Vi begyndte med at besøge den lille afdeling af Moesgård Museum, der ligger i kælderen under Nordea på Store Torv. Her er en meget se-værdig udstilling om livet lige på det sted i vikingetiden.
Næste stop var Domkirken. Og for sådan én som mig, der er ret vild med kirker, så er den kirke det rene guf. Jeg har været der før, men ikke med guide, og det var uhyre spændende, så jeg skal snart derind igen.
Der er så mange detaljer og så mange historier der. Jeg har valgt et billede med et lille udsnit af altertavlen.

Turen sluttede af med et kig på gamle velbevarede huse og ind i stemningsfulde gårde.


Rosenpassagen.
Billedet er taget fra den bro, hvor der var vadested over Århus Å i vikingetiden. Senere blev den tildækket. Men efter, den blev lagt fri for nogle år siden, er der opstået et skønt fristed med cafeliv langs med åen.Det er ikke sidste gang, jeg går med på en guidet tur i et område, som jeg egentlig synes, jeg kender.

2 kommentarer:

  1. Jeg tror, at man kan lære uendeligt mange ting ved den slags ture - selv om man selv tror, at man kender så godt! Jeg har selv prøvet det i BXL efter at have boet her i 7 år... og der var mange ting, jeg ikke anede.

    Det er en meget smuk altertavle - jeg har det som dig; jeg er dybt fascineret af kirker og kirkekunst i det hele taget. Der ser meget smukt ud synes jeg.

    SvarSlet
  2. Nille, jeg har da fået lidt smag for den slags ture, tror jeg. En guide tilfører mere end det man selv læser sig til

    SvarSlet