lørdag, august 22, 2009

Torvet i farver.

Jeg har vist nok fået sovet det, jeg skal nu efter den travle uge. I hvert fald vågnede jeg til mere normal stå-op-tid i dag, og var på Torvet mens der endnu var ro og få mennnesker. Det er et vidunderligt farverigt skue med alle de blomster og frugter. Nu er det høstfarverne, der dominerer.

Jeg elsker denne her tid på året, da der er dansk avlet frugt at købe. Det er bare ærgerligt, at avlerne er udsat for så hård konkurrence fra fjerne lande, hvor løn og omkostninger ligger langt under vores. Jeg så en ribsavler forleden i fjernsynet. Han hældte sine ribs ud på marken, fordi han ikke kunne få dækket sine omkostninger ved at sælge. På samme måde er mælkeprisen kritisk lav.
Lad os købe dansk producerede varer og betale den pris, det koster at producere her i DK.
En af mine yndlingspærer er den lille Clara Friis. Den er knap moden nu, men er allerede fremme.
I min skål er nu mit yndlingssommeræble. Selvom det hedder Discovery, er det et dansk avlet æble. Det dufter vidunderligt, det er sprødt at bide i og det smager skønt. Hvis jeg havde plads til et frugttræ mere i min lille have, så skulle det være et Discovery æbletræ.Om lidt tager jeg til hold X, som er en fortsættelse for dem, der har taget det 3 årige teologikursus. Da mit hold havde afslutning i juli, var vi alle 15 enige om, at vi ville fortsætte på hold X, men jeg kan kun se 3 kendte navne på deltagerlisten. Måske har nogen glemt at melde sig til. Det vil jeg snart få at se.
God weekend i blogland.

4 kommentarer:

 1. Uhm, hvor ser det lækkert ud. De lilla blomster bliver man da glad af at se på.

  God lørdag.

  SvarSlet
 2. Dine billeder fra torvet ser dejlige ud. Jeg giver dig fuldstændig ret i, at man skal sørge for at støtte de hjemligt producerede produkter. Vi snakker tit om, at man behøver jo ikke at kunne købe alle frugter og grøntsager hele året, som man kan nu hvor de importeres.

  SvarSlet
 3. Jeg er helt enig med dig og den samme problematik gælder jo også kød, kyllinger og andet. Folk taler så meget om at de vil have dyrevelfærd. Alligevel vælger mange at købe udenlandske produkter, fordi det er billigere - og så vælger de at glemme, at dyrevelfærden i mange tilfælde er dårligere. Det har jeg lidt svært ved at forstå. Man kunne også nævne klimadebatten og meget andet. Der er mange gode grunde til at købe danske varer. Jeg køber skam også gerne udenlandske. Bønderne i afrika, asien og sydamerika skal jo også have noget at leve af. Derfor køber jeg gerne bananer, ananas og den slags. Men jeg ikke udenlandske produkter, hvis det er noget som produceres i Danmark.

  SvarSlet
 4. Sifka, det er en dejlig torvedag lørdag formiddag.

  Annette, jeg synes heller ikke, jeg behøver at bruge tomater om vinteren- eller jordbær, men alle de kål og rodfrugter, der vokser her i DK. Så er det også en meget større fest, når der endelig kommer jordbær.

  Jens, jeg kunne ikke formulere det bedre. Jeg er helt enig med dig.

  SvarSlet