mandag, december 22, 2008

Julekort.

Lad det være sagt med det samme: Jeg elsker at modtage julehilsner. En konvolut med julemærker på og leveret af postbudet er noget særligt. Det er hyggeligt at åbne det, glædes over motivet og læse indholdet, stille det til pynt, tage det frem og læse det igen.
Hvorfor er det så lige, det er så svært at få skrevet de julehilsner selv?? Måske er det mine egne forventninger om, at det ud over julehilsner skal være et langt velskrevet resume over året, der snart er gået??

Så er det, jeg tænker på de julekort, mine forældre skrev og modtog. Det var et kort som et postkort. Ikke et foldet med konvolut til.
Teksten var den nødvendige - og ikke andet. Jeg ved ikke, om det var fordi, vi tilhørte den meget ordknappe race fra Thy ;-). Julekortene lå så i en stak på bordet i en skål og en del af samværet i juledagene, når vi var på besøg eller selv havde gæster, var at læse hinandens julekort. Ikke at vi fik nogen informationer. Men mere det her med, at så havde den og den tænkt på os og omvendt.
Jeg tror faktisk, at jeg vil gøre det til næste år. Sende sådan et spartansk kort med en julehilsen. Det er lidt ligesom et kort fra et feriested. Det handler heller ikke så meget om information. Det siger noget om, at du er i mine tanker også her på det fjerne sted. Og til jul er du i mine tanker midt i al travlheden.
Eller måske er den elektroniske julehilsen kommet for at blive. Jeg glæder mig også over de mails, jeg har fået med vedhæftet fil med billeder og fælles brev til mange. Og en lille hurtig sms er da også hyggelig. Uanset udtryksformen, så er det tanken, der tæller.


Men jeg kunne også bare have købt nogle flere af de her kort, dengang jeg var der, hvor de blev solgt......;-)


6 kommentarer:

 1. Jeg nyder lige som dig at få julekort! Men man skal jo tage sig lidt i nakken for at få skrevet sine egne.
  Jeg begynder gerne omkring 1. december for at fordele de 30 kort og 10 mails over nogle uger - så går det. Jeg synes ikke, det er nødvendigt med disse lange breve, der fortæller alt om, hvad man har oplevet i årtes løb, måske mere bare at signalere, at her er jeg, og jeg tænker på dig og er glad for at have dig som ven. Og jeg elsker at læse alle min fars julekort :o)

  SvarSlet
 2. Jeg husker godt postkortene fra min barndom (og ungdom for den sags skyld). Fra den svenske del af familien stod der God Jul, og fra den danske Glædelig Jul, og så ellers efterfulgt af Godt Nytår.
  Kort og godt, og ikke mindst overskueligt og overkommeligt.

  SvarSlet
 3. Jeg elsker også at få julekort, og i år kan jeg se, at folk har fået travlt efetr jeg fik sendt til tiden ;-) så i dag har vi fået fler julekort :-)
  Jeg skriver et fællesbrev, som jeg klæber på et julekort, skriver lige en lille personlig hilsen og så af sted :-)

  Og sne får du ved at gå ind på dette link
  http://www.bloggerbuster.com/2008/12/simple-snow-effect-widget-for-blogger.html

  Glædelig jul :-)

  SvarSlet
 4. Madame, det er imponerende mange julehilsner, du skriver.
  Og god planlægning at begynde 1. dec.

  SvarSlet
 5. Sifka, jeg kan forstå, du også er vokset op med de meget kortfattede hilsner. Sjovt nok.

  SvarSlet
 6. Lene, det er en god ide, at sætte fællesbrevet på et personligt kort.
  Tak for sne adressen. Nu må jeg se, om jeg får klikket ind på den og om jeg forstår den.

  SvarSlet