mandag, december 01, 2008

Julemarked

Jeg havde fået anbefalet et julemarked i Dørup. Og eftersom det er en meget smuk tur gennem Gl. Ry og området syd for Mossø, så kørte vi afsted, selvom det var tåget i går. Det kunne jo være, den lettede. Men vi var nærmest pakket ind i tågen hele vejen, så den skønne natur så vi ikke meget til. Men stedet med julemarked var en gammel, velholdt gård, som har åbent for salg hele året.
Jeg fandt et par engle til min samling. Der var et stort udvalg.


Der var nisser i massevis.

Det må være nisser, der er med på moden, siden de er klædt i sort? Jeg synes nu, at en rigtig nisse skal have en rød hue på!


Mormor på stedet havde bagt brune kager, som blev solgt, men som også var stillet frem som smagsprøve. De var rigtig lækre. Henrik er altid på jagt efter en opskrift til brune kager til den årlige Store Bagedag i familien. I flere år har brunkagedejen været hans domæne, men han er aldrig tilfreds! Så mormor kom frem og delte sin opskrift med ham. Med opskriften i lommen købte vi ind. Den var til 1 kg. mel, men vi reducerede den til 500 g. Alle ingredienser blev blandet og dejen blev lagt på køl.
Pludselig senere på aftenen, slog det ned i mig: "der kom 250 g. sirup i". I al digital fortrolighed, så skulle der kun have været det halve i ......
2 kommentarer:

  1. Det ser ud det at det var et dejlig sted du har været til julemarked. Du har rat, rigtige nisser skal have rød hue.

    SvarSlet
  2. Sådan, med rød hue, synes jeg en rigtig nisse ser ud, men sommetider skal der fornyelse til, Conny

    SvarSlet