lørdag, februar 07, 2009

Tankevækkende.......

Kvindemuseet i Århus er en lille perle - både indholdsmæssigt og bygningsmæssigt.
Bygningen, der ligger lige bag ved Domkirken, blev bygget som rådhus i 1858. Der blev 20 år senere bygget sidefløje til, som husede politiet og arrestbygningen.
I 1941 blev det nye rådhus taget i brug og politiet disponerede nu over hele bygningen indtil de i 1984 flyttede til den nye politigård.
Kvindemuseet overtog huset i 1984. Det er et museum, der ser på verden gennem kvinders øjne og på ting, som kvinder har udrettet i verden. Det er en spændende bygning med mange smukke detaljer. Jeg har lige fokuseret på dørhåndtaget i indgangsdøren
Mange sider af kvinders tilværelse bliver belyst , både fra skygge og solsiden - de fattige og forslidte - de priviligerede og de godt gifte.
For tiden er der en udstilling, der fejrer, at kvinder fik lokal valgbarhed og stemmeret i 1909. For 100 år siden kunne kvinder for første gang vælges til kommunalbestyrelsen. I den anledning er den gamle byrådsal møbleret med møbler og lysekroner fra dengang.

Et helt andet tema er en lille udstilling af Kirsten Dietrich, der har skrevet en bog, der hedder "Evigheden er med os". Den handler om forholdet mellem mor og datter.


Tankevækkende......3 kommentarer:

  1. Ja det er bestemt tankevækkende. Tak for indblikket i kvindemuseet, jeg kendte det ikke, men det gør jeg nu :D

    SvarSlet
  2. Jeg har også besøgt kvinde museet for år tilbage,synes det var meget interessant at se.

    SvarSlet