torsdag, maj 07, 2009

En ny prins.

Mens jeg var i gang med mine 3 km. på gangbåndet i fitness centret, tonede en ekstra nyhedsudsendelse frem på det lille tv foran mig kl. 12.50.
Den nybagte mor, hendes mand og den nye baby skulle udskrives fra Rigshospitalet kl. 13.00.
Forhallen var fyldt med journalister. Stemningen var eksalteret. Studieværten og tv-lægen var kørt i stilling, og de brugte de næste 10 min. til at tale/gætte om de mest banale ting. Hovedpersonerne kom præcist og viste deres søde lille baby frem og svarede på spørgsmål. De gjorde det rigtig godt og så glade, udhvilede og velplejede ud.
Jeg elsker at se kongelige begivenheder i tv - de flotte kjoler og al den festivitas, der er omkring fester i den kongelige familie. Jeg undrer mig bare over, at vi har sådan en familie i Danmark med vores gamle demokrati. En familie som på den ene side lever et yderst priviligeret liv, men som på den anden side ingen rettigheder har. De kan ikke ytre sig frit. De kan ikke bestemme, hvilken religion eller hvilket politisk parti, de vil tilhøre.
Jeg går ikke ind for at afskaffe monarkiet. Jeg synes, kongehuset bliver smukt repræsenteret af de medlemmer, det har. Jeg undrer mig bare over, hvordan verden er skruet sammen.
Men jeg går ind for at afskaffe det medieskabte hysteri, der opstår når der er bryllup, eller når der bliver født et barn. Det ene panel efter det andet i tv, hjulpet godt på vej af journalister ude i marken, stiller hinanden de mest ubegavede spørgsmål og pisker en stemning op, så vi bliver helt udanske....... begejstrede og spændte :-)
Gæt, hvem der sidder foran tv den dag, der er barnedåb i Møgeltønder??
Ja,ja.........

2 kommentarer:

  1. Jeg må indrømme at jeg hører ikke til blandt de mest royale, men jeg ser da også kongelige begivenheder i tv - det er lige så meget for at se alle de andre.
    Og jo jeg sidder der da også igen til barnedåben.
    Knus og god aften

    SvarSlet
  2. Pernille, vi er nok mange, der ser tv den dag!

    SvarSlet