fredag, maj 08, 2009

Rod i naturen.

Jeg har haft vagt på Kunstcentret Silkeborg Bad her i eftermiddag. Udstillingen "Rod i naturen" slutter om et par dage.
Rod i naturen kan forstås på 2 måder: som det at have rødder et sted og føle tilknytning til et særligt landskab, eller som en uorden, noget forstyrrende bragt ind i naturens ellers så perfekte orden.
Jeg har set udstilligen 3 gange og går stadig igennem den undrende og smilende. 6 billedkunstnere har givet deres bud på emnnet. Bl.a. dukken som ligger på gulvet i en af de små sale og fortæller mig, at mennesker har naturen som ophav og livsverden. Eller sagt med præstens sprog "af jord er du kommen - til jord skal du blive".
Da jeg gik rundt, hørte jeg en sjov kommentar mellem 2 mennesker, da de trådte ind i salen og dukken pludselig lå foran dem. "Ja, sådan går det, når man giver små børn for mange grønsager"
Og mere indviklet behøver det vel heller ikke at være!
Solen gennem ovenlysvinduet laver sit eget mønster på det smukke douglas gran gulv.
Et lille hjørne i den ene af de 2 atriumgårde.
En and har lavet rod i naturen! Den er øjensynlig fløjet ind i atriumgården og har lagt sine æg der. I går blev der udklækket 14 eller 15 ællinger. og de kan ikke komme ud medmindre de går gennem museet. Personalet har prøvet at lokke, men de er sky og løber sammen med andemor ind i buskene. Så måske skal der mere håndfaste metoder til.

2 kommentarer:

  1. Nej, hvor sjovt!
    Det lyder som en spændende udstilling, og ænderne er da et pudsigt indslag - det er da rod i naturen :D

    SvarSlet
  2. Anette, det er en spændende udstilling - og herligt at komme så tæt på andemor.

    SvarSlet