lørdag, maj 23, 2009

Et hjørne af Danmark

Jeg har været i et hjørne, jeg ikke kendte i forvejen. Ældste og kæresten har lejet et sommerhus nær Fjellerup Strand På Norddjursland. De ledte efter et hus med havudsigt og blev anvist et lille gammelt hus med en unik beliggenhed. Grunden er forsømt på en malerisk måde med en brækket havelåge og tilgroet trappe ned af den stejle skrænt. Ældste udnævnte straks huset til at være et mormor-hus. Der er mange ting i møblering og udsmykning, der minder om hendes mormor. Det orangefarvede tapet, voksdugen på bordet, stramajpuden i sofaen osv. Men der var en flot udsigt fra stuen, og vi sad om aftenen i sofaen i mørket på første parket til et tordenvejr, der drog hen over landskabet med en vældig rumlen og store kuglelyn, der oplyste himlen.
Køkkenet var diminutivt og med maling og farver, som sikkert ikke er ændret de seneste 50 år.

En amagerhylde som den min mor havde.

Man kan næppe nøjes med at kalde det syn her for en grøftekant, så overdådig som den er. En afløser for de gule rapsmarker er den heller ikke. Der skal trods alt mere til.
Hvad mon det er for en blomst?

5 kommentarer:

 1. Der ser dejligt ud i sommerhuset ved Fjellerup Strand - og en fantastisk natur. Mon ikke det er et hus fra 1960'erne?
  Jeg håber, I har hygget jer :-)

  SvarSlet
 2. Mon det er den dueurt der skrives om her:

  http://genkomst.blogspot.com/2009/05/jeg-bliver-sa-glad.html
  ???

  SvarSlet
 3. Madame, måske er huset endnu ældre. Hyggeligt har det været.
  Tak Sifka, jeg tror bestemt, det er en dueurt.

  SvarSlet
 4. Det ser ud som et rart hjørne af Danmark.
  Sådan et hus har vi også boet i engang - det kan bestemt ikke kaldes luksus, men det havde helt bestemt sin egen charme.

  SvarSlet
 5. Ellen, det er et smukt og frodigt hjørne. I næste uge skal jeg til Vorupør. Det er anderledes barskt.
  Sådan nogle gamle huse har sjæl og charme

  SvarSlet