torsdag, august 09, 2018

Hurra, det regner.

Hurra hurra, det regner, og det har det gjort de sidste par timer. Sådan en stille, vedvarende regn. Ingen voldsom blæst, som ifølge vejrmeldingen skulle komme i morgen.
Jeg har været en runde i haven i formiddags for at klippe de visne stauder ned. Der var virkelig meget vissent. Efter mange timers pause, hvor jeg bl.a. hentede Johanne i børnehaven, blev jeg færdig med det sidste i haven mellem kl 19 og 20. Der var dejlig temperatur og til at holde ud at være ude. Da jeg var klar til at gå ind, faldt der fem- syv store vanddråber. Jeg tænkte, det var det sædvanlige med bare et par dryp. Heldigvis, og tak og pris blev det til mere.
Jeg er vældig tilfreds med at jeg fik klippet en hel trillebørfuld. Nu er jeg spændt på, om de visne genopstår :-)

 Johanne havde første dag i børnehaven efter en lang sommerferie. Hun er rykket fra mindstegruppen til mellemstegruppen. Det er spændende, for det betyder nye lokaler og nye voksne. Dog er der en af de voksne fra mindstegruppen, der flytter med sammen med flere af kammeraterne. Der er fælles udendørs legeplads, så hun vil stadig se de små, der blev tilbage.

På vej hjem til mig kommer vi forbi brombærbuskene langs skovstien. Hvor er der mange brombær i år. Jeg har ikke set så mange før.

Der blev ikke spist ret mange. Så gode var de heller ikke, mente hun. Det sjoveste var, at vi fik lilla tunger af at spise dem.


På fliserne var der en meget spændende larve med, om ikke tusind ben, så mange ben.
Og sådan kan en lille gåtur godt tage lang tid.

Nu begynder det at lyne og tordne.
Der er en pragtfuld lyd af regn, der strømmer ned.

8 kommentarer:

 1. Ja, der kom regn i går aften, en regn der siler ned, så den trækker dejligt ned i jorden. Kan se den har fugtet jorden så meget at den ikke er tørret ind her til morgen.
  Her omkring kl. 7.00 kom det første vindstød "Johanne", men de er ikke nær så voldsomme, som først antaget, dog giver det lidt omrøring i de indre farvande, der hvor der stadig er vand.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, det er godt med omrøring i indre farvande, som du skriver :-) Det jager alger på flugt.
   Men godt at stormen ikke blev så slem som spået. Dog slem nok for nogle.

   Slet
 2. Hvor er det dejligt, at vi har fået regn! Her fik vi 11 millimeter, og jeg er lige så glad og lettet som dig.
  Det er så sjovt at opleve verden gennem de små børn øjne. Det er som om, man selv ser meget mere, end man ellers gør.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gitte, 11 millimeter er en pæn sjat. Jeg ved ikke, hvor meget der kom her.
   Ja, sammen med små børn oplever man mere, end når man selv haster afsted.

   Slet
 3. Her er blæsten så kommet som lovet, - men vi har også fået en smule regn, og luften er frisk.
  Tænk at Johanne allerede er "rykket op", - du har snart ikke små børnebørn mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, blev det kun til en smule regn hos jer. Men det frisker altid.
   Jeg bliver også lidt vemodig, når jeg tænker på, at Johanne er det sidste lille barn, jeg får mulighed for at have så tæt kontakt til. Men det er også dejligt at se, de vokser op og udvikler sig. Det går hurtigt.

   Slet
 4. Åh ja, den skønne, skønne regn :-)
  Jeg synes også, at børnebørnene bliver alt for hurtigt store. Med mit eget barn kunne det ikke gå hurtigt nok, det hele, men børnebørnene må egentlig gerne forblive små altid ...

  SvarSlet
 5. Ellen, det er nok sådan, som du skriver. Vi vil gerne vore egne børn skal blive store og selvhjulpne hurtigt. Det er noget andet med børnebørn :-)

  SvarSlet