fredag, august 10, 2018

Nu uden fotoapparat ...


Mens jeg gik og klippede visne staudetoppe ned i går og syntes, det var rigtig trist, at den blå stormhat og fjerbusken stod der og så brune og sølle ud, glædede jeg mig over, at nogle af de solsikkefrø, jeg havde sået tidligere på året, var vokset op til høje planter, og den ene var sprunget ud.





Den skulle selvfølgelig fotograferes, og jeg zoom'ede og zoom'ede, men pludselig sad zoom'et fast.
Helt låst fast.
Apparatet er fra december 2017. Jeg var hos fotohandleren i dag og har besluttet, det skal sendes til reparation. Det foregår i Polen, og det varer måske tre uger, inden jeg ser det igen. Garantien skulle almindeligvis gælde, når apparatet ikke er ældre. Men fotohandleren opdagede en lillebitte bule på zoom'et. Det har ikke været tabt eller ude for noget andet voldsomt, så vidt jeg ved. Måske skal der ikke så meget til? Men det betyder jo sikkert, at garantien ikke gælder? Jeg er ked af at skulle undvære det så længe. Og spændt på, hvor dyrt det vil blive?

I dag havde jeg vagt på Silkeborg Bad. Og brugte min telefon til billeder.

Det blæste meget i formiddags og vandstrålerne på Vannmann blev kastet rundt.

Regnen i går har renset luften. Jeg ved ikke, hvor mange millimeter, der er faldet her. Men det hele virker friskere - og koldere.


Da min vagt var slut, hentede jeg Christian i skolens sfo.
Der var ikke så mange børn, men allerede nogle 'små', der skal gå i 0. (hvordan skriver man nulte?) :-)

Nu gælder det 1. klasse for Chr.






Vi havde fået en opgave: at købe fredagsslik til ham og Johanne. Det plejer at være en hyggeting sammen med forældrene, som havde andre gøremål i dag.

Jeg har været i den slikbutik én gang før, og jeg bliver helt overvældet over de lange rækker af slik i forskellige hidsige farver og udformninger. (Og væmmelige tilsætningsstoffer og numre)

Det tager lang tid at bestemme sig.
Der må købes for 10 kr. og med jævne mellemrum lægges posen op på vægten for at kontrollere, hvor tæt, han er på de 10.
Han havde også en god fornemmelse for, hvad der skulle i Johannes pose.
Er der plads til mere? Er der for meget og skal noget lægges tilbage?
Når mormor er med, gør det ikke noget, hvis de 10 kr overskrides lidt. Bare lidt :-)

10 kommentarer:

  1. Øv det var tidligt dit kamera er defekt. Krydser fingre for det ikke er den lille bule der er årsagen.
    Det har givet en del regn og her kommer der stadig en del byger, heldigvis har vinden lagt sig til svag vind. Nu har vi fået en god omrøring.
    Hvor ser jeg mange hygge sig med indkøb til fredagsslik. Otto og Frida kender ikke til dette endnu, og det eneste der har har deres interesse er M & M eller smarties, det ved de så begge hvad er. Men de har endnu ikke fået lov til at spise et helt rør/pose.
    Ønsker dig en dejlig weekend.

    SvarSlet
    Svar
    1. Karin, det er så flot at dine børnebørn ikke kender slik på den måde med fredagsslik. Min datter ville også gerne have undgået det, men da Chr. blev en vis alder og forstod i børnehaven, at andre fik fredagsslik, så blev det indført. Men i små mængder. Jeg så også børn med store poser i går i butikken.
      God weekend til dig

      Slet
  2. Det var vel nok ærgerligt med dit kamera! Men dejligt at du kan bruge mobiltelefonen til at tage billeder med. Her til morgen har vinden lagt sig, og det er kun 17 grader - det var rart at blive fri for en nat med tropetemperaturer.

    SvarSlet
    Svar
    1. Gitte, det er rigtig ærgerligt med kameraet. Som du siger, så er det godt med mobiltelefonen.
      Jeg har ikke døjet så meget med nattemperaturer, fordi jeg kan skabe gennemtræk, men det er da dejligt med lidt køligere temperaturer. Jeg er bare begyndt at savne de varme dage. Og sådan er man ikke nem at gøre tilfreds :-)

      Slet
  3. Sådan som den blå statue ser ud, så vi andre næsten også ud, da vi svedte allermest - og jeg er ikke begyndt at savne varmen :-)
    Ærgerligt med det kamera, og lur mig, om ikke de vil finde, at det er bulen, der er skyld i miseren, så du selv kommer til at betale - du vil jo aldrig kunne bevise andet, og det ved de godt. Kan det tænkes, at et af børnene har haft fat i det og har tabt det? Det kan jo sagtens ske.
    Vi har aldrig brugt fredagsslik. Da C nævnte, at det havde "de andre", pointerede jeg bare, at hun jo må spise slik, når hun vil, så om ikke det var meget bedre? Det var det ved nærmere eftertanke, og hun spiste i alt meget mindre slik end dem, der fik det på én gang.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, jeg tror også den lille mikroskopiske bule får skylden. Eller et par sandkorn fra ferien :-) Om et af børnene har haft fat i det, ved jeg ikke eller kan ikke huske. Måske.
      Da mine børn var små, var der vist ikke noget, der hed fredagsslik. Der var slet ikke den mængde slik i butikkerne, så det var lettere at begrænse indtaget.

      Slet
  4. Træls med det kamera. På den anden side, så har jeg fire kameraer, incl. et udmærket spejlreflekskamera, men jeg kunne lige så godt sælge dem, for jeg bruger aldrig andet end min telefon efterhånden. Jeg synes, iPhone 6 har et glimrende kamera, og det bedste kamera er jo nu en gang det, man har med sig.

    SvarSlet
    Svar
    1. Henny, det var en interessant erfaring, du har gjort dig. At du ikke bruger dine kameraer. Jeg har nemlig tænkt, at jeg da godt kunne have et par stykker, når nu jeg godt kan lide at fotografere.
      Nu må jeg bruge telefonen. Og som du siger, så er det bedste kamera, det man har med sig. Godt sagt :-)

      Slet
  5. Mine børnebørn er små, - og får fem vingummibamser i en lillebitte skål. Det er med stor nydelse, og den går nok ikke så længe.
    Jeg har stadig de små skåle mine egne børn fik fredagsslik i, og de dør lidt af grin, når de ser dem. De husker tydeligt, hvor meget slik, der var hos deres kammerater, men også at jo var hyggeligt, når vi sad der om fredagen med deres fire ens slikskåle i den store sofa og så Disney-sjov.

    SvarSlet
  6. Eva, hvor lyder det hyggeligt med fire ens skåle med slik til Disney-sjov :-) Og fem vingummibamser i en lillebitte skål. Det er dejligt. Så længe det varer :-)

    SvarSlet