onsdag, juli 10, 2019

What to do - med en fireårig i byen?

Hvor hænger vi ud, en snart femårig og mormor, i byen, når det lå fast, at jeg skulle aflevere nogle bøger på biblioteket og noget tøj i en genbrugsbutik. Bortset fra det kunne vi lade inspirationen råde.
Johanne elsker biblioteket, så der begyndte vi.
Foran bibliotekets hovedindgang og ved siden af Th Langs skole er der en lille legeplads.
Stedet hedder Theodoras Plads efter stifteren af skolen.

En legeplads har en magisk tiltrækning på Johanne. Dels skal de forskellige ting afprøves, og dels skal andre børn kontaktes, så der kan godt gå lang tid.
Og sandet var varmt og blødt.Hvis Einstein så nutidens biblioteker, ville han sikkert undre sig. Bare i min tid har de ændret sig utrolig meget. Børnebiblioteket er en herlig legeplads, hvor der er mulighed for mange kreative udfoldelser.
I går var der rigtig mange småbørnsfamilier. så der var godt fyldt op med barnevogne.

Jeg har en regel, der siger, at Johanne må låne tre bøger, når hun er med mig. Det har hun accepteret. Ellers bliver der for meget at bære på.

Akvariet har mange farvestrålende fisk (hvad der ikke fremgår af mit billede) :-)

Vi havde madpakker med.
Da vi havde spist, og Johanne havde tegnet og leget nok, gik vi over i genbrugsbutikken.
Da mine ting var afleveret, skulle vi kigge os lidt omkring. Jeg har ikke specielt blik for tøj til mig selv. Det virker uoverskueligt, og det hænger ikke i størrelsesorden, så i stedet kiggede vi på børnetøj.
Vi fandt en sød sommerkjole og en lille lægget nederdel i et blankt stof i en pink/lilla farve, som hun var vild med. Det kostede mig 35 kr. Rørende billigt.
I dag, to dage senere, havde hun nederdelen på.
Men tilbage til i mandags.
Da vi var færdige i genbrugsbutikken, var det blevet istid, og vi var tæt på Okkels Is, som har lækker italiensk is. Det kan være svært at vælge sin is, når der er så mange muligheder, og sammen med mormor får vi en kugle hver (så er der plads til en is mere senere) Hos Okkels kan man få en halv kugle af to forskellige slags, og på den måde kunne Johanne prøve den skrappe cyklamenfarvede (tyggegummismag) og en vanille.
Vi var knapt færdige med isen, da det lille tog kom forbi. Det kører rundt i en bestemt rute, og man kan kun stå på og af på Torvet.
Vi skyndte os hen til Torvet og kom ombord.
Da turen var forbi, endte vi lige her ved skildpaddespringvandet.

Det er et perfekt sted at køle sig af på en varm dag. Mange børn benytter sig af det, og mange voksne får sig en kop kaffe på fortovscafeen til højre for billedet.

Jeg ved ikke, hvor længe vi var der. Men på et tidspunkt var bukserne våde, og jeg trængte til kaffe.
På cafe Drewsen kan man skifte underbukser og shorts på toilettet og bagefter drikke kaffe og cacao.

Efter næsten fire timer var vi begge trætte.
Det var som om, bilen var alt for langt væk. Men tanken om, at vi kom forbi Okkels igen, var som benzin i trætte ben. En kugle is i et bæger, og så kørte det igen.
Det var nogle hyggelige timer.
Kodeordet er: God tid.

5 kommentarer:

 1. Hvor lyder det hyggeligt og med masser af gode oplevelser for jer begge to. Og det er dejligt, at Johanne nu har blik for genbrug - det har jeg også haft Isabella med til på vores mange loppemarkedsture.

  SvarSlet
 2. Du er altså virkelig god til at få noget godt ud af en tur. Og sikke en god idé at finde lidt i genbrugsbutikken.

  SvarSlet
 3. Hvor har jeg nydt “at være med på tur” og jeg tilslutter mig, hvor jeg synes du er god til at finde på - og med så mange kvalitetsoplevelser, og du kender virkemidler - benzin til benene, hi hi!

  SvarSlet
 4. Det ser ud som den aller dejligste dag, jeg tror jo, at det at vi som bedsteforældre har god tid giver det gode samvær med børnebørnene.

  SvarSlet
 5. Madame. Eva, Anni, Marianne, tusind tak for jeres kommentarer.
  Ja, at vi bedsteforældre har god tid giver uden tvivl kvalitetstid.
  Jeg synes, det var sjovt, at Johanne gerne ville finde tøj i genbrugsbutikken. Det skal vi gøre igen :-)

  SvarSlet