tirsdag, november 18, 2008

En anden verden....

Jeg gik lidt til og fra morgen-tv, da jeg havde en tidlig tid hos frisøren, og jeg skulle vække og lufte en søvnig hund, inden jeg gik ud af døren.
Da der tonede 2 hærdebrede mænd frem i tv-sofaen, gik jeg fra. Alligevel nåede morgenværtens introduktion mine ører, idet han sagde "De fleste af os med testosteron i blodet har stået og kigget sultent på en gravko på en byggeplads"
Så blev jeg nysgerrig, for hvad er det for noget med granvoksne mænd og små drenge, der elsker at kigge på store maskiner?
Det viste sig, at de 2 mænd var vendt hjem efter at have deltaget i verdensmesterskabet for konstruktionsmaskiner i Spanien. Der havde været 44 deltagere fra 22 lande. Konkurrencen handlede om, at udføre små bitte præcisionsopgaver med mega store og tunge maskiner, som jeg ikke kender navnene på, men som vist nok bruges på de kolosale byggeprojekter, der er rundt omkring. Der var lagt filmklip ind under samtalen og jeg blev helt fascineret over at se, hvordan en lille, lille dims kunne flyttes af sådan en stor maskine og tanken om, hvor uendelig præcis og varsom håndmotorikken skal være hos den mand, der fører joystick'en.
Der er godt nok forskel på interesser hos mænd, der elsker maskiner. Og kvinder, der elsker at strikke og lave scrapbooks. Kunsten er så at respektere og beundre hinandens interesser og lade hinanden have dem i fred.
Ps. Jeg ved godt, at kvinder også kan føre store maskiner, og mænd kan lave håndarbejde. Jeg havde engang en nabomand, der strikkede (på maskine) og en anden der syede stramaj. Det synes jeg er fint. Ikke noget med at sætte hinanden i bås.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar