torsdag, november 13, 2008

Energien....

Energien er vendt tilbage, og et par timer blev brugt på lektier sammen med Zahra. Hun går på Social og Sundhedsskolen, som ligger tæt på mig og hun går næsten forbi mig på vejen hjem, så det passer godt, at vi kan kigge på lektier engang i mellem, når hun er på hjemvejen.
Jeg hørte til den sidste årgang, der kunne starte på fysioterapeut uddannelsen med realeksamen, men jeg savnede noget almen viden senere hen, og tog nogle enkeltfag på HF. Bl.a. tog jeg dansk sidst i 80erne, da Monica gik på gymnasiet.
Den opgave vi tog fat på i dag, er en billedanalyse. Et billede af Erik Henningsen fra 1892. Det hedder "Sat ud" og hænger på Statens Museum for Kunst. Jeg kan kende det igen. Vi havde det også dengang - det er bare så længe siden, så jeg har glemt det meste.
Jeg sidder og tænker på, om billedet af fattigdom og social nød i København i 1892 overhovedet kan give mening i hovedet på et menneske, der har været på flugt i krigshærgede områder, set og oplevet vold, selv har været voldelig for at overleve og forsvare sig og levet i flygtningelejr under usle forhold, hvor 100 vis af lig blev kørt væk hver dag. Lidt efter lidt hører jeg om episoder. Hun fortæller ikke fra ende til anden, men kommer i tanke om noget, når vi sidder og analyserer en tekst. Og jeg undrer mig over, hvad et menneske kan rumme. Senere på eftermiddagen var jeg ude og rive blade sammen og rydde lidt op i de visne nastursier. Jeg glædede mig over en flot regnbue. Den var flygtig - men flot så længe det varede.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar