tirsdag, marts 17, 2020

En gå-tur med afstand.

Sådan ser en gå-tur ud i de her corona-tider: Afstand og ingen kys og kram.

Anemoner i fuldt flot.Vi havde cacao og kaffe med i termokanden. Men bænken var optaget. Campingpladsens flagstang og bådebro ligger kritisk langt ude i vandet.

Men så er der heldigvis et shelter på den anden side af stien.
Jeg holder mig hele tiden et par meter fra de andre.
Det er en surrealistisk situation, der kan være svær at forstå. Vores omgivelser er jo fuldstændig uændrede.
Men faren ligger og lurer.
Det var et meget dystert billede, der blev tegnet til pressemødet her i aften.

Det er ikke så svært for mig at følge vejledningerne. Jeg skal ikke på arbejde og deler ikke bolig med nogen. Der kommer ingen på besøg hos mig, og jeg går heller ikke på besøg hos nogen. Jeg har handlet i Kvickly i dag og bar engangshandsker for første gang. Jeg vidste godt, jeg ikke skulle røre mig selv i ansigtet. Alligevel kom jeg til at klø mig på kinden. Jeg måtte le indvendigt. Det er svært at ændre adfærd. Vi rører allesammen os selv i ansigtet mange gange.
Men vi må se, hvad der sker. Jeg håber ikke, der bliver så meget pres på sygehusene, som nogle læger forudsiger.2 kommentarer:

 1. Og så er det kun lige begyndt! Det er ikke rart at tænke på.
  Jeg prøver at forholde mig til, at man mener, at i alt 580.000 i Danmark bliver smittet. Det er vildt mange, men 10 % af befolkningen lyder da ikke så slemt, vel?
  Selv om det er underligt at skulle holde den afstand, er du da trods alt sammen med dem - det er dejligt for dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det lyder ikke så slemt. 10% af befolkningen er ikke mange, og nogle bliver ikke alvorligt syge af det. Jeg tror, det handler om, at sygehuse og plejehjem slet ikke har kapacitet til modtage ekstra patienter. De er i forvejen hårdt presset. Der er allerede sundhedspersonale, der er i hjemmekarantæne, og en afdeling kan ikke undvære nogen. Hvis bare 500 (det er lavt sat) får brug for intensiv behandling, er det ikke muligt. Andre sygeplejersker flyttes til intensiv afd. Men det er et speciale, som tager et par år. Det betyder, der vil være personale, der ikke er fortrolig med plejen og håndteringen af maskinerne. Men lad os håbe, det ikke bliver så slemt. Lad os håbe, at tiltagene virker.
   Ja, jeg er heldig med gåture sammen med børn og børnebørn. 2-3 meters afstand er ikke noget at pive over :-)

   Slet