mandag, marts 02, 2020

En almindelig dansk forkølelse - tror jeg ...

Jeg har været lidt ru i halsen i et par dage, men i går aftes begyndte næsen at løbe, og i dag er det bare blevet værre. Egentlig har jeg det godt. Alligevel kan jeg ikke lade være med at tænke på corona. Men jeg har ikke være sammen med folk, der har været i områder med smitte. Så det er nok bare en almindelig forkølelse.
I torsdag var der lige ved at blive uro her omkring. En lærer på College 360 (handelsskolen og teknisk skole) blev sendt hjem, fordi et medlem af hans familie var syg med influenza symptomer. Familien var kommet hjem nogle dage før, efter skiferie i Norditalien. Et par elever på skolen var straks gået over i byggemarkedet for at købe masker. Næste morgen, da resultatet af podningen forelå, viste det sig, at ingen i familien var smittet. Heldigvis.
Jeg synes, der er en modsætning mellem den måde myndighederne taler situationen ned på, og så alle de foranstaltninger der skal til for at inddæmme smitte og spredning.
Det forvirrer mig at høre, at sygdommen hos de fleste vil få et mildt forløb, men alligevel skal der dæmmes så meget op for smittespredning.

I går havde min eks-mand inviteret familien i Bowl'n'Fun for at fejre sin 77 års fødselsdag.
Det var meget vellykket. Vi havde to baner at bowle på i en time. Johannes fingre var for små til de tunge bolde, og mine var for stive, men vi hyggede os med at gå til og fra og følge med i konkurrencen. Der var også et legeområde for de mindre børn.
Mattias scorede flest point blandt børnene, og hans far var en suveræn voksenvinder.
Det var godt at få brugt kræfter, inden vi tog turen rundt om de forskellige buffet-borde med alskens herligheder.
Jeg har meldt afbud til Else i morgen. Jeg har ikke lyst til at dyppe mig i det kolde vand, når jeg er så forkølet. Min datter har afprøvet et gammelt husråd mod hoste om natten. Man lægger et overskåret løg på natbordet. Hun synes, det virker, så nu vil jeg gå ud i køkkenet og gøre et løg klar. Jeg er almindeligvis skeptisk, men der sker jo ikke noget ved at prøve.

5 kommentarer:

 1. God bedring til dig. Og ja det er da netop sæson for forkølelse og ondt i halsen. Jeg er enig med dig i at der er også forskellig rettede oplysninger om corona virus. Vi rejser på ferie i næste uge til Gran Canarie og vi bliver ofte mødt med “ Tør I det”? Vi har valgt at følge de vejledninger der er eller måtte komme og så rette os efter det. Vh Anni

  SvarSlet
 2. Tak Anni. Jeg synes også det bedste at gøre, når det handler om rejser, er, at følge myndighedernes vejledning. Lige nu har jeg hørt om vejledninger for Norditalien. Det må være næsten for spændende for jer, om der kommer noget om Gran Canarie. Jeg krydser fingre for jer og håber, alt ordner sig på bedste måde.

  SvarSlet
 3. Det er formentlig en almindelig forkølelse du har fået, men selvfølgelig får man tanken om det kan være noget andet.
  Jeg synes, at medierne skaber mere forvirring end det modsatte. Der er flere forklaringer på det, og jeg fik læst og påskrevet, da jeg skrev min uforgribelige mening om håndteringen og opfattelserne af alt dette coronahalløj.
  Jeg synes det er en god ide, at du ikke bader, når du er forkølet, men ellers synes jeg, man skal opføre sig som man plejer, men at det er en god ide at indføre en ekstra god hygiejne. Den kunne overordnet set godt trænge til et løft, så måske er dette vejen frem til det ;-)

  SvarSlet
 4. Ellen, eftersom jeg er i god bedring og ikke har været særlig syg, så er det nok en almindelig forkølelse. Men ja, der bliver skrevet og instrueret på mange fronter. Jeg holder mig til Sundhedsstyrelsen vejledning. De er dog altid bagefter, da coronavirus har en inkubationstid på 14 dage. Men vi må ske, hvordan det hele går.

  SvarSlet
 5. Denne kommentar er blevet fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet