torsdag, marts 12, 2020

En ny virkelighed.

Det blæser, river og rusker ude i haven i modsætning til i går, da solen skinnede sidst på eftermiddagen.
Vejret kan næsten være et symbol på, hvordan vi alle blev rusket foran fjernsynet i går aftes, da der var pressemøde, og vi blev informeret om, hvordan Danmark lukkes ned de næste 14 dage.
Det var en stor mundfuld at kapere, og for de fleste skulle der hurtigt ændres i aftaler og aktiviteter.
Jeg synes, myndighederne håndterer situationen på en god måde, og jeg bakker fuldstændig op.
Jeg havde forestillet mig, jeg kunne hjælpe med at passe børn, men det mener mine børnefamilier ikke. Argumentet er, at børnene kan være smittet, og de har måske svage symptomer, og at jeg som gammel vil være mere modtagelig. Et barn i Christians klasse har corona. Men jeg kan jo også blive smittet henne i Brugsen.
Vi må se, hvor vi lander, når vi har vænnet os til den nye hverdag. Sportscentret er helt lukket ned. Ikke kun holdtræning, men også individuel træning i maskinerne.
Jeg tænker på sundhedspersonalet og hele beredskabet. Bare de, der arbejder der, ikke bliver helt overbelastet. Det er netop det, alle tiltag handler om, og det er vigtigt, vi følger vejledningerne.

Jeg var i haven i går et par timer og fik ryddet op, delt en stor staude og skåret andre ned. Græsplænen fik gødning. Forhåbentlig kan græsset så overdøve mosset. Jeg ved godt, den skal have kalk også. Det får den snart. Jeg plejer faktisk at strø kalk ud først og så gødning senere.







Det er en fornøjelse at se, hvordan alting spirer og gror.
Rabarberne er fulde af grokraft og  står med de sødeste små blade. Inden længe vil de være kæmpestore og stænglerne vil være lange og kraftige nok, så vi kan få lavet rabarbersaft.
Dejlige forår.

6 kommentarer:

  1. God beslutning dine børn tog for dig. Du skal ikke tage chancer, selv om du føler dig fit for fight.
    Foråret titter frem og forhåbentlig også varmen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja. Jeg er selv ude om det, når jeg bryder deres anbefaling. Jeg nyder alt det, der titter frem i naturen.

      Slet
  2. Jeg synes også, at situationen bliver håndteret godt - så godt, som onstændighederne tillader det. Mette Frederiksen har håndteret det særdeles godt; selv John, som ellers ikke har meget tilovers for hende, tager hatten af. Som han siger, så er hun lige nu ikke politiker, men landets leder, og det gør hun altså godt, synes vi.
    Lad os håbe, at varmen og foråret indfinder sig hurtigt og effektivt, så naturen selv kan hjælpe til med at bedre situationen, vi befinder os i.

    SvarSlet
  3. Jeg synes som John, at statsministeren fremstår som en troværdig leder. Det ville være skønt, hvis foråret og varmen kunne få has på corona. Lad os håbe det.

    SvarSlet
  4. Jeg er helt enig med dig i, at myndighederne håndterer coronatruslen på en god måde. Mette Frederiksen er vel nok dygtig og forhindrer, at vi får de uhyggelige tilstanden, Italien har nu.
    Naturen giver os heldigvis en masse glæde lige nu.

    SvarSlet
  5. Madame, det er så dejligt med alle de glæder, naturen giver os :-)
    Ja, MF leder på en dygtig måde. Men der vil nok være ting, vi ser efterfølgende, der skulle have været håndteret anderledes.
    Søren Brostrøm siger jo, der ikke er evidens for, at det hjælper at lukke grænser. Men det er godt regeringen er handlekraftig.

    SvarSlet