fredag, september 04, 2009

Sceneskift.

Der er sket et voldsomt sceneskift siden i formiddags, da jeg plukkede blommer og fotograferede i haven.
Nu står regnen ned i stride strømme og vinden er en rigtig blommerusker.
Så roligt så der ud ved 10 tiden. Der er mange meget fine blommer nu. Godt jeg fik plukket en skålfuld. Nogen af den er ved at blive forberedt til aftenens dessert.
Den lille georgine havde alligevel et par blomster i sig. I følge Søren Ryge, i et haveprogram forleden, skal georginer have en masse gødning. Det har mine ikke fået, men det kan alligevel ikke være hele forklaringen på den lave og langsomme vækst hos den hvide, for de har haft samme vilkår, de to knolde, og den anden har blomstret længe og overdådigt, som den slags nu skal.

5 kommentarer:

 1. Tak for et dejligt tilbageblik ☺ Da jeg som barn kom hos min mormors søster, fik jeg afhængig af årstiden gladiolus og georginer med hjem og det er længe siden jeg sidst har set dem.
  Vi har haft rigtig trist vejr det sidste par dage, meget regn og rusk, men det er jo nok årstiden for det og vi har haft en rigtig dejlig sommer.

  SvarSlet
 2. Å ja det har også været et frygteligt vejr hos os. tusindvis af blommer ligger spredt i min have og jeg er rigtig glad for at jeg ikke er frugtavler for der er også mange der er flækket og helt usælgelige.

  Med hensyn til Dahliaen så har jeg også hørt at de skal have meget næring (selvom der er dem der hævder det giver for mange blade og for få blomster). Jeg gøder mine med nællevand og græsafklip og det virker fint. Der kan være flere grunde til at den ene knold producerer bedre end den anden. Dels er der jo forskeld på sorterne og dels er der også meget forskeld på kvaliteten af den knold der ligger i posen. Jeg ville grave begge knolde op når frosten tager toppen, genplante dem til næste år og se om det ikke går den hvide bedre når knolden er større og stærkere i udgangspunktet.

  SvarSlet
 3. Her i Viborg var der rigtig uvejr i går.God du fik plukket blommer inden uvejr kom.Jeg satte to georginer den ene åd dræbersneglene og den anden blomster ikke endnu
  Kan de have en god weekend

  SvarSlet
 4. Annette, er der ikke gladiolus og georginer i Holland? Jeg tænker altid Holland = blomster, men det er måske kun tulipaner.

  Marina, tak for gode råd. Måske har knolden samlet mere energi til næste år.

  Conny, du har da været usædvanlig uheldig med dine georgineknolde.

  SvarSlet
 5. Hvor ser det lækkert ud. Dine billeder bringer mig straks tilbage til min barndom og mine bedsteforældres have, hvor træerne i deres kæmpestore have bugnede med alle slags frugter, som blev syltet og henkogt og lavet til saft, så der var nok til hele den store familie.

  SvarSlet