tirsdag, september 08, 2009

Slut med blommer.

Jeg rejser væk et par dage, og der er stadig mange blommer.
Jeg har tryglet mine naboer nær og fjern om at hente nogen. :-)
Men ellers kan de vel blive til fuglemad.
I går og idag har jeg lavet 3 portioner marmelade i størrelsen 600g blommer, 300g syltesukker og én med kanel, én med kardemomme og én med chili. Som om jeg spiser en masse marmelade....
Men der er noget meget hyggeligt ved at anvende det, der gror udenfor
Og så har jeg stillet an til noget, der skal blive til blommesnaps. Som om jeg drikker snaps... :-)
Blommesnaps:
800g hele blommer, der prikkes med en gaffel.
3 dl mørk (skulle nok være lyst) rørsukker
4 dl vodka hældes over
1 stk kanel tilsættes.
Det hele hældes i et glas, der kan lukkes tæt.
De første dage, indtil sukkeret er opløst, skal glasset vendes et par gange dagligt med varsom hånd.
Stilles mørkt i 3 mdr. Rystes blidt engang imellem.
Herefter bliver det spændende, for jeg har aldrig prøvet det før.

3 kommentarer:

  1. Det er ærgeligt jeg ikke er din nabo. med de skønne blommer.Det lyder skøn med blomme snaps.

    SvarSlet
  2. Lyder godt - men vi drikker stort set ikke snaps her i hytten.

    Jeg kan på det kraftigste anbefale Isabellas blomme-abrikosmarmelade.
    http://www.isabellasmith.com/be-cm/be-cm-view?structure_id=2341
    Den har jeg lavet mange gange, og den er elsket i hele familien.
    Jeg synes selv, det er dejligt med variationsideer, når man har så meget råmateriale :-)

    SvarSlet
  3. Conny, det ville have været rigeligt til dig.

    Ellen, tak for opskriften. Den skal prøves.

    SvarSlet